top of page

ADVOCAAT-STAGIAIR BOUW- EN AANBESTEDINGSRECHT

 

Ben jij een enthousiaste, talentvolle en hardwerkende afgestudeerde jurist (LL.M.) of ben je een advocaat-stagiair (0-3 jaar werkervaring) met interesse in het bouw- en aanbestedingsrecht? Dan zijn we op zoek naar jou! 

 

Wie zijn wij?

Nelemans Advocaten is een jong en groeiend advocatenkantoor in hartje Amsterdam. Het kantoor is gevestigd in een prachtig nieuw pand op Oostenburg, op zo’n tien minuten fietsafstand van station Amsterdam centraal. Wij zijn gespecialiseerd in het bouw- en aanbestedingsrecht. Bij ons werken vier advocaten en één kantoormanager.

Wij hebben een duidelijke focus op het voeren van juridische procedures in geschilsituaties. Wij werken bijna uitsluitend voor vaste relaties die actief zijn in het vastgoed (zoals aannemers, projectontwikkelaars en woningcorporaties) of onderdeel vormen van de overheid (zoals decentrale overheidsinstanties, ziekenhuizen en overheidsbedrijven).

 

Bij ons staat passie voor het recht voorop en we hechten veel waarde aan een prettige en open werksfeer. Dit betekent dat wij het werk belangrijk vinden, maar ervan overtuigd zijn dat ons werk beter wordt als we af en toe ruimte inbouwen voor gezelligheid. 

 

Wie ben jij?

Je bent enthousiast, talentvol, ambitieus en bereid om hard te werken. Je hebt affiniteit met de bouw en/of het aanbestedingsrecht en bent bereid je in deze rechtsgebieden te verdiepen. Bij voorkeur heeft je masterscriptie een onderwerp binnen één van deze rechtsgebieden.

 

Wat ga je doen?

Het zwaartepunt van het werk zal komen te liggen bij het bouwrecht en dan voornamelijk het adviseren en procederen in geschilsituaties. Het aanbestedingsrechtelijke werk is overwegend adviserend van aard.

 

Binnen kantoor zal je een volwaardige rol vervullen en word je vanaf de eerste dag betrokken in de behandeling van lopende (rechts)zaken. Je zal meewerken aan het opstellen en het beoordelen van overeenkomsten, (aanbestedings)documenten, brieven, adviezen en processtukken. Verder ga je mee naar cliëntbesprekingen en zittingen en bereid je deze voor. Je wordt intensief begeleid en krijgt voldoende ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Naast de beroepsopleiding neem je deel aan onze interne kennissessies, mag je externe cursussen volgen en krijg je de tijd om de relevante vakliteratuur en jurisprudentie te bestuderen. 

 

Wat wij bieden?

  • Goede arbeidsvoorwaarden.

  • Professionele en gezellige werksfeer.

  • Uitdagend werk en aansprekende cliënten.

  • Veel kantooruitjes.

  • Een mooie en centraal gelegen werkplek.

 

Spreekt dit je aan en deel je onze visie? Stuur dan je motivatiebrief met CV, cijferlijsten Bachelor en Master en eventuele stagebeoordeling(en) naar tessameijlink@nelemansadvocaten.nl

bottom of page