black wooden d and c bookshelf

Onze filosofie

Het team van Nelemans Advocaten is gedreven en heeft passie voor het vak. Dit doen wij met een gezonde dosis Hollandse nuchterheid en met inachtneming van de belangen van onze cliënten. Topkwaliteit van een boetiekkantoor zonder opsmuk.

Colin Nelemans

Colin Nelemans is de oprichter en naamgever van Nelemans Advocaten.

Colin is gespecialiseerd in het bouw- en het aanbestedingsrecht. Hij voert zowel een advies- als een procespraktijk. Zijn cliënten bestaan onder andere uit (lokale) overheden, aannemers, beleggers/projectontwikkelaars, architecten, zorginstellingen, ziekenhuizen en woningcorporaties.

Colin is zijn carrière gestart bij de Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Eversheds Sutherland. Begin 2017 is hij Nelemans Advocaten begonnen. Colin heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Bouwrecht
- Aanbestedingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Tessa Meijlink

Tessa werkt sinds 2019 als advocaat bij Nelemans Advocaten. Tessa is gespecialiseerd in de rechtsgebieden aanbestedingsrecht en bouwrecht, met een focus op zowel een advies- als een procespraktijk. Tessa heeft rechten gestuurd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Tessa heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het hoofdrechtsgebied aanbestedingsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten twintig opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.

Pim van der Lee

Pim heeft in de zomer van 2022 zijn master Civiel Recht aan de Universiteit Leiden officieel afgerond. Tijdens zijn studie werkte hij onder andere als griffier bij de Rechtbank Den Haag. Per 1 september 2022 is Pim gestart als advocaat bij Nelemans Advocaten, waar hij zich specialiseert in het bouwrecht.

Daya Samateh, functie: Office Assistant

Daya is de Office Assistant van Nelemans Advocaten. Zij houdt zich bij Nelemans Advocaten bezig met de algemene bedrijfsvoering en de ondersteuning van de advocaten.